UGC

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC Mersin Şubesi 1.Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi


Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nin (UGC) Mersin Şubesi’nde ilk genel kurul heyecanı yaşandı. Kurucu üyelerin salt çoğunluğunda gerçekleştirilen genel kurulda, Gültekin Hakan Koçman UGC Mersin Şube Başkanı oldu.

Türk ve yabancı gazetecilere hizmet vermek amacıyla 2019 yılında Kocaeli genel merkezli kurulan, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nin Mersin Şubesi’nde ilk genel kurul heyecanı yaşandı. Türkiye’deki ikinci şubesi olan Mersin şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genel Kurula, UGC Genel Başkanı Ahmet Öz, Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Otuzbir, Mersin Şube Başkanı Gültekin Hakan Koçman, UGC Suriye Halep Temsilcisi Jehad Almohhamed Albarakad ile UGC Mersin Şubesi üyeleri ile gazeteciler katıldı. Anadolu Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Feridun Gündüz de genel kurula misafir olarak katıldı.

GENEL KURULA TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Divan başkanlığını Mersin`in önemli iş insanlarından Mustafa Güler’in yaptığı genel kurulda Mersin Şubesi’nin yönetim ve denetim kurulları resmen oluştu ve resmi olarak faaliyete geçti. Divanın katip üyeliklerini ise Hataylı Gazeteci Pelin Köse ile Halil İbrahim Nurbel seçildi.

Uzun süredir UGC’nin Mersin Temsilciliğini yapan Gültekin Hakan Koçman’ın, Mersin’in şubeleşme sürecini ve yapılan faaliyetleri sözlü olarak sunmasının ardından yönetim ve denetim kurullarının oylanmasına geçildi. Kurucu Başkan Koçman’ın hazırladığı liste oy çokluğu ile kabul edilirken Koçman da resmen şube başkanı oldu.

KOÇMAN: “ÇOK DEĞERLİ BİR OLUŞUM”

UGC Mersin Şube Başkanı Koçman, yaptığı konuşmasında, “Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki; her birimiz gazeteciliğe, gazetecilere, gerçeğe ve hakikate değer veren insanlar olduğumuz; insan hakları ve demokrasiye inandığımız ve acı çeken insanlarla empati kurabildiğimiz ve güçlünün değil de, haklının yanında olmak için çaba gösteren insanlar olduğumuz için bir aradayız.  Bu yüzden bu oluşumun çok değerli olduğunu düşünüyorum ve hepinize böyle bir birlikteliği ve Mersin’de böyle bir gazetecilik örgütünün kurulmasını mümkün kıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi. UGC Genel Başkan Yardımcısı Aydın Tezcan da, Mersin şubenin kuruluşundan duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirerek şubenin başarılı olacağına gönülden inandığını belirtti. Tezcan’ın ardından söz alan UGC Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Otuzbir ise Mersin Şubesi’nin kuruluşunu tebrik ederek şubenin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarına dikkat çekti.

ÖZ: “MERSİN ŞUBESİ ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Genel kurulun kapanış konuşmasını yapan UGC Genel Başkanı Ahmet Öz de, UGC Mersin Şubesi’nin Türkiye’de kurulan ikinci şube olarak çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Mersin şubesinin kuruluşu ile Türkiye’de UGC’nin büyümesinin daha da hızlanacağına inandığını söyleyen Öz, UGC’yi hem Türkiye hem de dünyada lider bir gazetecilik örgütü yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. UGC’nin gazetecilere sunduğu hizmet ve fırsatlardan da bahseden Öz, tüm genel kurul katılımcılarını selamlayarak Başkan Koçman’a ve yeni yönetime başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

UGC MERSİN ŞUBESİ’NİN YÖNETİM VE DENETİM KURULU ŞÖYLE:

Yönetim Kurulu Asil:

 G. Hakan Koçman, Ali Gültekin, Melike Irmak Bolcan, Bilgin Yeşilboğaz, Ahmet Yiğit.

Yönetim Kurulu Yedek:

Ali Yıldız, Semir Bolat, Alper Tolga Akkuş, Ali Daylam, Uğur Pişmanlık. 

Denetim Kurulu Asil:

Sami Doğan, Halil İbrahim Nurbel, Tayfun Tuna

 Denetim Kurulu Yedek:

Abdullah (Nicholas) Öztürkmen, Serdar Kocapınar, Aziz Avcı.